Prezentacije bespovratne podrške preradi po opštinama od ponedjeljka
Ilustracija

Kako dobiti bespovratan kredit?

Prezentacije bespovratne podrške preradi po opštinama od ponedjeljka

Zainteresovani prozvođači i prerađivači u Crnoj Gori mogu koristiti programe bespovratne podrške, poznate pod nazivom IPARD like 2.2.

Kako bi poljoprivrednici što bolje razumjeli uslove i mogućnosti novog projekta, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja počinje sa prezentacijama tog programa po opštinama.

"Potencijalnim korisnicima projekta i na terenu će biti na raspolaganju stručne i savjetodavne službe Ministarstva, kako bi im u direktnom razgovoru pravovremeno dali savjete, sugestije, pojašnjenja definisanih procedura, a u narednoj fazi pomogli i u pripremi aplikacija za javni poziv za dodjelu podrške kroz ovaj projekat", kažu iz Ministarstva.

Važno je da što više proizvođača u Crnoj Gori iskoristi mogućnost, kako bi se povukla sva raspoloživa bespovratna sredstva koja su obezbijeđena od strane Evropske unije, napominju iz ovog resora.

Prerađivači, odnosno subjekti u poslovanju sa hranom, mogu da investiraju minimalno 15.000 eura, a maksimalno 250.000 eura. Oni koji ispune uslove poziva i ugovore investiciju dobiće povrat sredstava u iznosu od 50 odsto investicije.

U okviru info – kampanje, prva prezentacija javnog poziva biće održana u ponedjeljak, 23. januara, u Podgorici, u sali stare zgrade Vlade, sa početkom u 15,00h.

Info-kampanja će se nastaviti narednih dana u ostalim opštinama, prema rasporedu:

24. januar u Pljevljima, opštinska sala, 12,00h
25. januar u Bijelom Polju, opštinska sala, 12,00h
25. januar u Beranama, opštinska sala, 14,00h
26. januar na Žabljaku, opštinska sala, 14,00h
30. januar u Baru, opštinska sala 10, 11,00h
30. januar u Tivtu, opštinska sala, 14,00h 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.