Grubišić: Vjerujem da će SAD završiti ratifikaciju na vrijeme, Crna Gora na dobrom putu
Veselko Grubišić

Grubišić: Vjerujem da će SAD završiti ratifikaciju na vrijeme, Crna Gora na dobrom putu

Crna Gora je na dobrom putu kada je riječ i o evropskim i o evroatlantskim integracijama, kazao je novoizabrani ambasador Hrvatske u našoj zemlji Veselko Grubišić.

Pregovori sa EU su, ističe, u naprednoj fazi i vrlo je važno da tako i ostane. Govoreći o pristupanju naše zemlje NATO-u, Grubišić je kazao da tu ne očekuje nikakve smetnje te da se punopravnom članstvu Crne Gore nada do narednog samita.

"Očekujemo i sada u ovoj prvoj polovini godine, tokom predsjedavanja Malte, da će CG dalje napredovati i otvoriti i zatvoriti neka poglavlja i u tom smislu mi smo radosni i to ćemo pozdraviti", kazao je ambasador Grubušić.

Ambasador kazao da se od CG očekuje da uskoro otvori i zatvori još neka poglavlja u pregovorima sa EU.

Pozdraviti, ali i pomoći ka tom cilju i prenijeti svoje iskustva i vještine, kaže ambasador. Na dobrom smo putu, dodaje, i kada je riječ o NATO savezu.

"To ide isto dobrim tokom. Većina država je ratifikovala Protokol o pristupanju i Hrvatska je to s radošću učinila i zapravo mi se radujemo crnogorskom napretku i svim tim ratifikacijama, tako da, po mom mišljenju, to ide sve u dobrom smjeru", rekao je.

Ambasador Grubišić ne može da prognozira kada će SAD završiti ratifikaciju ali je, kako kaže, optimista i ne vidi nikakve probleme.

"Meni se čini da će sve to biti na vrijeme i da će CG uskoro, zapravo se Hrvatska raduje da će uskoro pozdraviti CG ne samo kao svog susjeda i prijatelja, vec i kao svog saveznika", rekao je.

A to bi se moglo desiti, vjeruje hrvatski ambasador, na narednom samitu najjače vojne alijanse.

Pink M

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.