Evo šta je Melanija Tramp poklonila Mišel Obami
Foto:Reuters

Neprijatna situacija

Evo šta je Melanija Tramp poklonila Mišel Obami

Prilikom dolaska Donalda i Melanije Tramp na inauguraciju, pažnju je odmah privukla plava kutija u rukama prve dame Amerike Melanije Tramp.

Melanija Tramp je bivšoj prvoj dami Mišel Obami predala poklon iz "Tifanija", u plavoj kutiji, ukrašenoj bijelom satenskom mašnom, što je odmah pokrenulo pitanja na društvenim mrežama, šta je to Melanija poklonila Mišel, ali i različita komična nagađanja, poput onog da se u kutiji nalazi "glava glumice Gvinet Paltrou".

"Donijela si poklon", izgovorila je Mišel, a onda je uslijedila neprijatna situacija, jer je Mišel morala istovremeno da pozira za kamere, ali i da očima traži nekoga kome će dati plavu kutiju koju je upravo dobila.

Prema protokolu primanja poklona u diplomatiji, pokloni se nikada ne daju direktno predsjedniku, potpredsjedniku, državnom sekretaru, kao ni njihovim suprugama.

Melanija Tramp je Mišel Obami pružila ruku, dok je domaćica uzvratila poljupcem i zagrljajem. Nova prva dama je donijela i poklon, koji izgleda nije bio po protokolu, pošto je situacija koja je uslijedila pokazala da nema ko da ga preuzme.

Naime, pošto je Melanija uručila kutiju, Mišel je počela da se okreće zbinjeno ne znajući šta s njim da radi i kome da ga da, pošto nije bilo nikoga iz protokola ko bi ga preuzeo.

Dvojica marinaca nisu mogla da pruže ruku i priskoče u pomoć, pošto po dužnosti moraju da stoje mirno. Zato se snašao Barak Obama, koji je prihvatio poklon i unio ga u Bijelu kuću.

Kako se navodi, nije iznenađujuće što se Melanija odlučila upravo za Tifani, s obzirorm da se njihova zlatara nalazi na Petoj aveniji u Njujorku odmah pored Trampove “kule”, a Tifani Tramp je upravo po njima i dobila ime. 

Tanjug/N1

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.