Američki Senat nije glasao o CG Protokolu
Ilustracija

I pored najave

Američki Senat nije glasao o CG Protokolu

Iako je bilo najavljeno, američki Senat nije juče glasao o crnogorskom Protokolu o članstvu u NATO.

Senat je danas samo potvrdio naimenovanja Džejmsa Matisa i Džona Kelija, prenosi Antena M.

I za sjednicu 18.januara je bilo najavljeno izjašnjavanje o našem Protokolu ali su republikanci tražili da ta sjednica bude nakon inauguracije predsjednika Donalda Trampa.

Podsjetimo, Spoljnopolitički odbor američkog Senata jednoglasno je, 12.januara, odobrio ratifikaciju Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u.
Da bi Protokol bio ratifikovan, potrebno je da za njega glasa dvotrećinska većina od 100 senatora.

Podsjetimo da su i američki zvaničnici očekivali da će Protokol biti ratifikovan ove sedmice. Takvo očekivanje dao je i zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Hojt Brajan Ji.

Naredna sjednica Senata zakazana je za ponedjeljak.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.