Likvidacija Sekulovića: Eksploziv aktiviran daljinskim upravljačem
Foto:Screenshot/Tvcg

Eksplozija automobila u Podgorici

Likvidacija Sekulovića: Eksploziv aktiviran daljinskim upravljačem

Istražitelji koji rade na slučaju ekplozije automobila koja se dogodila juče u Podgorici, a u kojoj je od posljedica povreda preminuo Đorđe Sekulović, dok je Jelena Korać teško ranjena, vjeruju da je u zločinu korišćen vojni eksploziv ručno napravljen i aktiviran daljinskim upravljačem.

Kako piše Pobjeda, sve ukazuje da je Sekulović praćen i da su ubice čekale pogodan momenat za likvidaciju, pa makar to podrazumijevalo i stradanje nedužnih. Način izvršenja ovog krivičnog djela istražitelje uvjerava da se radi o kriminalnoj grupi koja je po svaku cijenu htjela da ubije Sekulovića.

Eksploziv je bio zakačen za patos automobila, tačno ispod vozačevog sjedišta, pišu Vijesti.

O količini postavljenoj na automobil najbolje govori podatak da su u detonaciji otkinute obje noge Sekuloviću, a da je udarni talas njegovo tijelo izbacio nekoliko metara dalje od vozila.

 “Ko god da je postavio eksploziv znao je šta radi, jer je eksplozija bila usmjerena da ubije ko god se nalazi u automobilu. U prilog tome ide i činjenica da su gume na automobilu praktično ostale neoštećene, kao i automobil koji je bio par metara iza parkiran”, kazao je sagovornik Pobjede.

Istražitelji su zavirili u njegovu prošlost, kontakte i podebeli kriminalni dosje. Smjernice u istrazi pruža i podatak da je Sekulović blizak prijatelj sa Podgoričaninom Mariom Miloševićem kojeg policija tereti za ubistvo Cetinjanina Radomira Đuričkovića (41) koje se dogodilo 10. oktobra prošle godine. Milošević je od tada u bjekstvu. Sekulović je u Budvi 2010. godine procesurian krivičnom prijavom zajedno sa Mariom Miloševićem i Goranom Bogdanovićem, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, jer su kod njih tada pronađeni pištolj, revolver i eksplozivna naprava.

Da li ti podaci ukazuju da je podmetanje eksplozivne naprave u ,,reno megan“ koji je vozio Sekulović, nastavak razračunavanja kriminalnih grupa povezanih sa švercom narkotika - tek će pokušati da razjasni policijsko-tužilačka istraga.

Sekuloviću su se ljekari za život borili tokom noći i amputirali mu obje noge, ali je ipak juče oko 9.20 podlegao povredama.

Vozilo "reno megan" sa beranskim tablicama, u kojem su bili, eksplodiralo je u blizini OŠ "Maksim Gorki" i potpuno je uništeno.

Policija je juče ujutro na parkingu preko puta zgrade stare Vlade, gdje je Sekulović stanovao, pronašla njegov automobil ,,range rover“. U vozilu je bio pištolj, koji je izuzet i poslat na vještačenje.

 Sekulović je u Podgorici proteklih godina krivičnim prijavama procesuiran više puta i to 2009. godine zbog razbojništva, a 2010. godine zbog ugrožavanja sigurnosti i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

U zatvoru u Švedskoj Sekulović je odležao dvije godine i pet mjeseci, zbog trgovine drogom. Izašao je iz zatvora 2016. godine i tada je iz Švedske deportovan za Crnu Goru, piše Pobjeda.

Inspektori su po nalogu tužioca izuzeli video-zapise sa okolih zgrada kako bi se utvrdilo da li je neko prilazio vozilu dok je ono bilo parkirana u pomenutoj ulici.

“Silence is gold”. To je sve što piše na sajtu uslužnih djelatnosti “Potrčko” čiji je osnivač, prema pisanju pojedinih medija, bio pokojni Đorđe Sekulović. Kada je hakovan ovaj sajt i da ii je povezan sa njegovim stradanjem nije poznato.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.