„Čuvari tvog poštenja“ Borisa  Liješevića u Gradskom pozorištu
Boris Liješević

Autoski projekat

„Čuvari tvog poštenja“ Borisa Liješevića u Gradskom pozorištu

Na Večernjoj sceni Gradskog pozorišta u toku je rad na novoj predstavi - „Čuvari tvog poštenja“. Riječ je o autorskom projektu jednog od vodećih reditelja regiona Borisa Liješevića.

Kako je saopšteno iz Gradskog pozorišta, ideju za ovaj teatarski projekat Liješević je pronašao u prepoznatljivom stihu crnogorske himne, a predstava će se baviti savremenim društvenim okolnostima u kojima živimo i vrijednostima na kojima smo odgajani.

Postaviće brojna aktuelna pitanja poput onih šta danas znači poštenje u Crnoj Gori, šta smo u stanju da žrtvujemo zarad časti i obraza, kakvi smo i gdje smo u odnosu na pretke, šta nam je donijelo vrijeme koje nas udaljava od osnovnog „koda“ naših predaka, te šta je ostalo od poštenja koje je iznjedrilo našu himnu.

U „Čuvarima tvog poštenja“ angažovan je gotovo kompletan glumački ansambl našeg pozorišta, a uloge su povjerene Dubravki Drakić, Božidaru Zuberu, Emiru Ćatoviću, Branki Femić, Željku Radunoviću, Katarini Krek, Ivoni Čović-Jaćimović, Sanji Popović, Pavlu Iliću, Branku Iliću i Simu Trebješaninu.

Pored reditelja Liješevića, u autorskom timu su Rambo Amadeus koji će raditi muziku, Gorčin Stojanović kao scenograf, zatim kostimografkinja Tijana Todorović i dramaturškinja Stela Mišković.

Predstava „Čuvari tvog poštenja“ premijerno će biti izvedena polovinom februara u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.