Istomin:Izvinjavam se Novaku, iznenadio sam sebe
Foto:Beta/AP

Najveća pobjeda u karijeri

Istomin:Izvinjavam se Novaku, iznenadio sam sebe

Uzbekistanski teniser Denis Istomin rekao je da je danas ostvario najveću pobjedu u karijeri, nakon što je u drugom kolu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu izbacio branioca titule Novaka Đokovića.

Istomin, 117. teniser svijeta, pobijedio je posle skoro pet sati šestostrukog osvajača Australijan opena Đokovića sa 7:6, 5:7, 2:6, 7:6, 6:4.

"Izvinjavam se Novaku... Iznenadio sam sebe prije svega. Zahvalan sam mom timu, mama obavili smo sjajan posao. Mnogo je emocija u mojoj glavi, ne mogu da dođem do pravih riječi, hvala i publici na podršci", rekao je Istomin posle meča.

"Meč je bio fizički naporan, bilo je veoma teško u prvom setu, ali nekako sam uspio da izdržim sve to, zaista nisam siguran kako. Ovo je svakako najveća pobjeda u mojoj karijeri, mnogo mi znači, konačno sam to mogao da osjetim i vidim da sa njima mogu da igram na istom nivou", naveo je Istomin.

 Njemu se 2001. godine dogodila saobraćajna nesreća koja ga je odvojila sve do 2004. sa terena. Doktori su čak prognozirali i kraj karijere, ali deceniju i po kasnije on slavi najveću pobjedu u životu.

"Istomin je bio veoma agresivan, precizan, ništa nisam mogao da uradim. Moram da mu čestitiam na pobjedi. Bio je ovo jedan od onih dana kada se ne osjećam dobro na terenu, nije mi bilo prijatno posle četiri i po sata. Ipak, sve je to sport", rekao je Đoković na konferenciji posle meča.

Beta/Rts

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.