Mesi: Ronaldo je veliki igrač, koji je postigao velike stvari
Lionel Mesi

Uzajamno poštovanje

Mesi: Ronaldo je veliki igrač, koji je postigao velike stvari

Lionel Mesi (29) jedan od najboljih fudbalera današnjice u razgovoru za jedan britanski sportski magazin iznio je riječi hvale za svog dugogodišnjeg velikog rivala Kristijana Ronalda, kojeg je opisao kao “velikog igrača, koji je postigao velike stvari“, prenosi Anadolija.

Nakon što je u 2016. godini sa Real Madridom osvojio Ligu šampiona i FIFA svjetsko klupsko prvenstvo, te sa Portugalom postao šampion Evrope, Ronaldo je dobio “Zlatnu loptu“, priznanje koje se dodjeljuje najboljem fudbaleru godine. Upravo mu je Mesi bio glavni konkurent u izboru Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

“Između nas postoji uzajamno poštovanje. Gledam na Ronalda kao na velikog igrača, koji je postigao velike stvari, jer on je upravo to“, kazao je Mesi.

Argentinac je istakao da rivalitet sa Ronaldom nije njegova motivacija, nego uspjeh Barselone i nacionalnog tima, te uveseljavanje navijača.

“Moj motiv je da osvajam trofeje za moj klub i moju zemlju. Zato se ne osvrćem iza sebe, na moje uspjehe, to ću raditi kada budem u penziji, sada me raduju samo novi uspjesi“, istakao je Mesi.

Argentinski fudbaler u Barseloni je od 14. godine, a za prvi tim je debitovao 16. novembra 2013. sa 16 godina i 23 dana. Od tada je za “Barsu“ odigrao 555 takmičarskih utakmica i postigao 480 golova. U klupskom fudbalu osvojio je sve što se može osvojiti, dok su mu najveća dostignuća sa Argentinom titula svjetskog šampiona u U20 konkurenciji, te zlatna olimpijska medalja. U dresu nacionalnog tima svoje zemlje nastupio je 116 puta i dao 57 golova. “Zlatnu loptu“ osvojio je pet puta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.