Ginekolozi najviše mrze kad im žene dođu i kažu ovo
Ilustracija

Ginekolozi najviše mrze kad im žene dođu i kažu ovo

U Readers Digestu izašao je članak u kojem ginekolozi odgovaraju na pitanja o tome šta bi zaista poručili svojim pacijentkinjama kako bi svima bilo lakše.

Itekako su svjesni da žene ove preglede baš i ne svrstavaju na listu omiljenih i da nikome nije baš svejedno doći, razgolititi se i onda se tako otvoriti pogledu.

Ali problem je što ginekolozi imaju tek nekoliko minuta s pacijentkinjom da provjere i naprave sve što treba i zato ne žele gubiti vrijeme. U skladu s tim ima ta jedna stvar koju ginekolozi stvarno mrze kada im pacijentkinja kaže, a to kažu - gotovo sve.

"Oprostite, nisam se obrijala."

"Nas ne zanima frizura. Imamo malo vremena da se usredsredimo na pregled i stvarno nas ne zabrinjava to što što žene nisu obrijane. Pogotovo ako im nisu obrijane noge. Mi s tim nemamo veze i to je stvarno tema na koju ne bismo trebali trošiti dragocjeno vrijeme", rekli su ginekolozi.

Baš zbog kratkog vremena koje imaju sa svojim pacijentima - ljekari ne žele gubiti niti sekunde - u svom dnevnom rasporedu, u tom periodu razgovora, u postavljanju dijagnoze.

Ginekolozi kod svojih pacijentkinja mrze i još neke stvari:

-Oni mrze kada im ne dođete na pregled jer ste dobili mjesečnicu. To nije razlog za nedolazak jer današnji papa testovi omogućavaju test i za vrijeme mjesečnice.

-Mrze kada sami sebi postavljate dijagnozu.

-Naravno da svaka žena poznaje dovoljno svoje tijelo, ali nipošto ne smiju "glumiti" ljekara.

-Kada ne spominjete da pijete neke ljekove i kada ne kažete ništa, prenosi Index.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.