Đoković drugi nosilac na Australijen openu, Mari prvi put u karijeri favorit
Mari i Đoković

Đoković drugi nosilac na Australijen openu, Mari prvi put u karijeri favorit

Novak Đoković zvanično je drugi nosilac na Australijen openu, dok je Britanac Endi Mari prvi put u karijeri prvi favorit na nekom Gren slemu.

Španac Rafael Nadal je deveti nosilac, dok je četvorostruki šampion Rodžer Federer tek 17, što znači da bi već u trećem kolu mogao da se sastane sa Marijem ili Đokovićem, prenosi B92.

Švajcarac nije igrao takmičarski tenis još od Vimbldona prošle godine. Među nosiocima se nalazi još jedan reprezentativac Srbije – Viktor Troicki, koji se nalazi na 29. mjestu. 

Žrijeb će se održati u petak, 13. januara, a prvi mečevi prvog kola igraju se u noći između nedjelje i ponedeljka po centralnoevropskom vremenu. 

Prvih deset nosilaca na AO 2017:
1. Endi Mari (Britanija) 
2. Novak Đoković (Srbija) 
3. Miloš Raonić (Kanada) 
4. Stan Vavrinka (Švajcarska) 
5. Kei Nišikori (Japan) 
6. Gael Monfis (Francuska) 
7. Marin Čilić (Hrvatska) 
8. Dominik Tim (Austrija) 
9. Rafael Nadal (Španija) 
10. Tomaš Berdih (Češka)

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.