Filip Filipović najbolji vaterpolista svijeta
Filip Filipović

U tradicionalnom izboru prestižnog američkog časopisa

Filip Filipović najbolji vaterpolista svijeta

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Filip Filipović izabran je za igrača godine u tradicionalnom izboru prestižnog američkog časopisa "Sviming vorld" (Swimming World).

Filipović je bio najbolji igrač na Olimpijskim igrama u Riju, gdje je Srbija osvojila dugo čekano zlato i kompletirala sve titule za koje se borila, a krajem decembra proglašen je za sportistu godine po izboru Olimpijskog komiteta Srbije, prenosi RtS.

Ovo je drugi put zaredom da srpski igrač dobije laskavo priznanje, pošto je najbolji u 2015. godini bio Duško Pijetlović.

"Za ovo priznanje zaslužna je prije svega ekipa. Da nije bilo njihovog velikog doprinosa, kao i sjajnog rada stručnog štaba, ni ja ne bih mogao da pružam ovakve igre. Dakle, nagrađen sam ja, ali nagrada pripada svima. Ovo priznanje je još jedan dokaz kakve smo rezultate ostvarili u prošloj godini. Dobili smo toliko nagrada da bolja potvrda naššeg učinka u 2016. godini i nije potrebna", rekao je Filipović, a prenosi njegov zvanični sajt.

Za najbolju igračicu u 2016. godini po treći put je proglašena Amerikanka Ešli Džonson.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.