Stigla pametna četka koja prati imate li ispucale vrhove!

Sluša pucanje kose

Stigla pametna četka koja prati imate li ispucale vrhove!

Na ovogodišnjem sajmu brojne kompanije predstavile su patente za zdravlje i ljepotu, a među njima je i izuzetno skupa četka koja prati imate li ispucale vrhove.

 Kozmetički div L'Oreal na CES-u je predstavio pametnu četku za kosu opremljenu senzorima koja bi trebala poboljšati vašu tehniku četkanja i pomoći u njezi kose, prenosi NN.

Keratese Hair Coach četka koštaće 200 dolara, a opremljena je nizom senzora među kojima su mikrofon, akcelerometar, žiroskop. Ako prejako češljate kosu ona će vibrirati. Mikrofon se koristi kako bi četka slušala zvuk pucanja kose, a drugi senzori pomažu da se izgradi vaš profil i kako izgledate nakon češljanja.

 Naravno, uz četku ide i pripadajuća aplikacija koja će preko Bluetootha primati podatke od četke. Softver će potom pratiti kvalitet kose i kako različito češljanje utiče na nju te ponuditi proizvode za njegu.

Iz L'oreala navode kako zbog prejakog češljanja mogu ispucati vrhovi i kosa te su 18 mjeseci Keratese i Withings zajedno radili na razvoju ove četke.

Osim mikrofona koji sluša kako četkate kosu, tu su senzori koji mjere silu koju ste primijenili na kosu i vlasište, a akcelerometar i žiroskop prate svaki vaš pokret četkom, a tu je i senzor koji zna koristite li je na suhoj ili mokroj kosi. Četka bi u prodaji trebala biti sredinom godine.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.