Nadal: Vjerujem da još mogu da osvojim neki grend slem
Rafael Nadal

Nadal: Vjerujem da još mogu da osvojim neki grend slem

Španski teniser Rafael Nadal rekao je danas da se raduje povratku takmičenjima posle povrede i da vjeruje da može da osvoji još neku grend slem titulu.

Nadal, osvajač 14 grend slem trofeja, je promijenio pripreme za Australijan open, gdje je prošle godine ispao u prvom kolu. On je prije dva dana osvojio egzibicioni turnir u Abu Dabiju, odakle je otputovao u Australiju na turnir u Brizbejnu, gdje će igrati prvi put u karijeri.

"Dobro sam igrao u Abu Dabiju... Tamo sam odigrao tri dobra meča i to je važno. Zaista se nadam da će mi ti mečevi pomoći da odigram dobro u Brizbejnu", rekao je Nadal.

U prvom kolu protivnik će mu biti Aleksandar Dolgopolov, a ako prođe, u četvrtfinalu bi mogao da igra protiv branioca titule Miloša Raonića.

Poslednji grend slem turnir Španac je osvojio 2014. godine na Rolan Garosu, a sve do prošle godine, na svakom Australijan openu na kome je učestvovao od 2007. godine stizao je najmanje do četvrtinala. On je 2009. godine osvojio taj turnir.

Nadal se na teren vratio posle povrede lijevog zgloba. On je zbog povrede prošle godine morao da se povuče sa Rolan Garosa uoči trećeg kola i propustio je Vimbldon. Osvojio je zlatnu olimpijsku medalju u dublu u Rio de Žaneiru, ali mučili su ga bolovi.

"Prošle godine sam igrao sjajno, ali sam se povrijedio u najgorem trenutku. Srećan sam što sam se vratio takmičenjima. Abu Dabi je bio dobar start. Moram tako da nastavim. Dobro je što igram u Brizbejnu. Ne znam da li će mi to pomoći, to ćemo vidjeti posle Melburna, ne mogu da predvidim budućnost. Jedino što mogu da kažem je da sam zdrav i da vjerujem da mogu osvojim trofej. Da to ne vjerujem, bio bih kod kuće na pecanju", rekao je Nadal.

Prvi grend slem turnir u sezoni, Australijan open u Melburnu, počinje za dvije nedelje.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.