Federer: Nadam se daću igrati još dvije ili tri godine
Rodžer Federer

Ne razmišlja o povlačenju

Federer: Nadam se daću igrati još dvije ili tri godine

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je danas da se nada da će igrati još dvije ili tri godine i da ne razmišlja o povlačenju.

Federer, koji nije igrao od jula otkako se povredio na Vimbldonu, nastupiće na predstojećem Hopman kupu, od 1. do 7. januara u Pertu. On će predstavljati Švajcarsku zajedno sa Belindom Benčić.

Osvajač 17 grend slem titula rekao je da nije siguran kakvu će formu prikazati, ali da ne razmišlja o povlačenju.

"O tome mislim samo kada me pitaju. Ne gledam tako na stvari, da bi ovo mogao da mi bude posljednje putovanje u Australiju, čak i ako bi to moglo da bude. Zaista sam pozitivan, pauzirao sam šest mjeseci i nadam se da ću igrati još dvije do tri godine, a ne samo još šest mjeseci. Imam dugoročne planove", rekao je tridesetpetogodišnji Federer.

Federer nije osvojio grend slem još od Vimbldona 2012. godine, a zbog povrede je pao na 16. mjesto na ATP listi.

"Sjajan je osjećaj osvajati titule, a plasman na listi je na drugom mjestu. Sve dok sam zdrav i bez povreda, mislim da mogu nešto da napravim", naveo je on.

U prvom meču Federer i Benčić će igrati protiv Britanaca Heder Vilson i Dena Evansa.

Branilac titule Australija igraće protiv Španije, a selekcija SAD protiv Češke

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.