Olovku i lenjir u ruke i sami otkrijte koja vam dužina kose odgovara
Ilustracija

Kratka ili duga?

Olovku i lenjir u ruke i sami otkrijte koja vam dužina kose odgovara

Poznati britanski stilista Džon Frida smislio je način kako da u nekoliko sekundi otkrijete da li vam bolje stoji kratka ili duga kosa.

Proučavajući žensko lice, Frida je shvatio da ovaj odgovor kriju uglovi lica, pa je kreirao pravilo 5.75 centimetara. 

"Radi se o uglovima i obliku lica, a ugao vilice je ključan kada se radi o tome da li nekom 'paše' duga ili kratka kosa”, objasnio je frizer. 

Potrebni su vam samo olovka i lenjir. Olovku stavite vodoravno ispod brade, zatim lenjir postavite pod uglom od 90 stepeni na olovku uz uvo. 

Izmjerite udaljenost od uva do brade. Ukoliko je ona veća od 5,75 cm u grupi ste dama kojima bolje stoji duga kosa. Ako je udaljenost između ove dvije tačke manja od 5,75 cm najbolji izbor za vas je kratka frizura.

super žena

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.