U petak zatvaranje DEUS-a
Aleksandra Vojvodić Jovović

U petak zatvaranje DEUS-a

Solistički koncert soprana Aleksandre Vojvodić Jovović zatvoriće manifestaciju “Decembarska umjetnička scena 2016” u petak, 30.decembra, na Trgu nezavisnosti, sa početkom u 20 sati.

Sopranistkinja Aleksandra Vojvodić Jovović nastupiće uz pratnju Revijskog orkestra “Allegro Vivo” pod dirigentskom upravom prof. Radovana Papovića, a gost večeri biće Vasa Stajkić, bariton.

Repertoar koncerta obuhvatiće djela poznatih kompozitora među kojima su: Johanes Brams, Đakomo Pučini, Rihard Štraus, Đoakino Rosini, Astor Pjacola, Džordž Geršvin, Đuzepe Verdi i mnogi drugi.

Aleksandra Vojvodić Jovović je rođena u Baru, gdje je pohađala nižu muzičku školu. Srednju muzičku školu završila je u Podgorici i to dva odsjeka teoretski i odsjek za solo pjevanje u klasi prof. Larise Dašić Simović. Završila je Muzičku akademiju teoretski odsjek na Cetinju i nakon toga upisala Muzičku akademiju u Sarajevu odsjek solo pjevanja u klasi primadone prof. Radmile Bakočević. Magistrirala je solo pjevanje 2013. u klasi mr Aleksandre Ristić. Iza sebe ima veliki broj nastupa i solističkih koncerata u Crnoj Gori i inostranstvu od kojih se izdvajaju koncerti u Moskvi, Milanu, Istanbulu, Sarajevu, Zagrebu, Ljubljani itd. Sarađivala je sa brojnim poznatim ansamblima, dirigentima i operskim pjevačima. Snimila je CD pod nazivom „Korijeni“ sa crnogorskim pjesmama obrađenim u new age stilu. Pored toga sa kolegom Aleksandrom Basarabom snimila je obrade crnogorskih pjesama za glas i klavir, a u čast obilježavanja deset godina od obnove crnogorske državne nezavisnosti objavila je pjesmu i spot pod nazivom „Iskra vječnog plamena“. Direktorica je Škole za osnovno muzičko obrazovanje „Petar II Petrović Njegoš“ i profesorica solo pjevanja.

Vasa Stajkić je rođen u Novom Sadu 1978.godine. Studije je počeo na odsjeku za solo pjevanje Akademije umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Milice Stojadinović, a nastavio na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Violete Pančetović Radaković. Od 2001.godine je stalni član Opere Srpskog narodnog pozorišta.

Rtcg

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.