Ispravlja kosu bolje od keratina, žene poludjele za ovim tretmanom (VIDEO)
Ilustracija

Recept od 4 sastojka

Ispravlja kosu bolje od keratina, žene poludjele za ovim tretmanom (VIDEO)

Peglanje oštećuje kosu, stalno feniranje kod frizera je udar na kućni budžet, zato se i ovoga puta okrenite prirodi.

San većine žena jeste da imaju savršeno ravnu kosu, a da pritom ne moraju stalno da feniraju, peglaju kosu ili odlaze kod frizera.

Osim što mora stalno da se ponavlja, izlaganje kose visokoj temperaturi poslije nekog vremena dovodi do njenog oštećenja, suvoće i opadanja.

Zato se i ovaj put okrenite prirodi i ispravite kosu pomoću 4 sastojka iz kuhinje!

Sve što treba da uradite jeste da pomiješate kokosovo mlijeko, limunov sok, maslinovo ulje i gustin!

Osim što će ispraviti vašu kosu bolje od najstručnijeg feniranja ili skupocjenog tretmana za kosu, ova mješavina će nahraniti dlaku i poboljšati kvalitet i izgled kose.

Sastojci: šolja kokosovog mlijeka, kašika maslinovog ulja, 1 sok od iscijeđenog limuna (oko 4 kašike) i tri kašike gustina.

Pomiješajte gustin sa sokom od limuna, tako da se sve grudvice rastope. U šerpi pomiješajte kokosovo mlijeko i maslinovo ulje, dodajte mješavinu limunovog soka i gustina, pa kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne dobijete kremastu smjesu. Gustina treba da bude nalik na puding, bijele boje.

Prespite masu u staklenu teglicu i ostavite da se ohladi.

Prije pranja kose, nanesite mješavinu na kosu, a zatim kosu uvijte u kapu (onu koja se koristi prilikom tuširanja da se kosa ne nakvasi), preko kapice umotajte peškirom i ostavite da djeluje najmanje 1, a najviše dva sata.

Nakon toga, operite kosu na uobičajen način, šamponom i regeneratorom. Efekte ćete vidjeti odmah nakon sušenja!

Za detaljno uputstvo i pripremu, pogledajte video!

 

stil.kurir.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.