Beker: Đoković je i dalje najbolji na svijetu
Beker i Đoković

Ne isključuje saradnju za godinu dvije

Beker: Đoković je i dalje najbolji na svijetu

Boris Beker kaže da je Novak Đoković i dalje najbolji igrač sveta i ne isključuje novu saradnju sa srpskim teniserom.

Legendarni njemački teniser i Đoković prekinuli su izuzetno uspešnu trogodišnju saradnju tokom koje je srpski teniser osvojio šest Gren slemova,prenosi B92.

Novak je u finišu 2016. izgubio prvo mjesto na ATP listi od Endija Marija, ali Beker kaže da to ne znači da je Britanac bolji igrač. 

„Dominacija znači osvajanje Gren slemova. Mari je osvojio Vimbldon koji je osvojio i ranije. U preostala dva finala Gren slema izgubio je od Novaka, a ne obrnuto, pa zbog toga mislim da je Đoković i dalje najbolji. On je ušao u nevjerovatnu formu, osvajao je turnir za turnirom i osvojio je završni turnir. Tako je došao do prvog mjesta, ali ja to ne bih nazvao dominacijom. Imao je više poena za samo taj jedan meč od Novaka. Ti igrači se rangiraju prema uspjehu koji naprave na Gren slemovima. Hajde da budemo iskreni, slažem se da je Endi favorit u Melburnu. On nikada nije igrao turnir na kojem je favorit, to u potpunosti menja situaciju“, kaže Beker. 

Legendarni Njemac takođe i ne isključuje novu saradnju sa najboljim srpskim sportistom. 

„Mislim da smo imali divne i uspješne godine zajedno. Ali, bilo je vrijeme da se razdvojimo. Ja ga zovem veoma dobrim prijateljom i on zna da uvijek može da me pozove ako mu je nešto potrebno, ali obojica smo shvatili da je vrijeme za pauzu. To ne znači da se nećemo ponovo sastati u budućnosti. Ko zna šta može da se dogodi za godinu ili dvije.“ 

Beker je istakao i da je Đoković u finalu završnog turnira u Londonu odigrao vjerovatno najslabiji meč od početka njihove saradnje. 

„Ja nisam mogao da vjerujem koliko je Novak loše odigrao u finalu. To je vjerovatno najlošiji meč koji je odigrao dok sam ja bio u timu.“

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.