Na osnovu usana saznajte šta vam organizam poručuje
Ilustracija

Na osnovu usana saznajte šta vam organizam poručuje

Istočnjačka narodna medicina ima veoma zanimljivo tumačenje zdravstvenog stanja prema boji vaših usana. Pogledajte se u ogledalo i saznajte šta vam organizam poručuje.

Usne prirodno treba da budu roze do tamnoroze boje, a sve druge nijanse govore o nekim tegobama u telu. Evo i kojim. 

1. Blijedoroze 

Ako su usne blijede, skoro boje kože, to je znak malokrvnosti. Vašem organizmu fale crvena krvna zrnaca i hemoglobin, pa bi trebalo da jedete hranu bogatu gvožđem, poput brokolija. 

2. Jarko crvene 

Ako usne imaju mnogo jaču crvenu nijansu nego što bi trebalo, to znači da se organizam pregrejava i da jetra radi prekovremeno. Jetra je “tihi organ” koji se “ne žali”, pa ne čekajte da zaboli, već preduzmite nešto. 

3. Ljubičastozelene 

Nije neuobičajeno da i kod zdrave osobe usne povremeno budu ove boje tokom zimskih dana, ali ako konstantno tako izgledaju, onda to ukazuje na probleme sa srcem i plućima, pa je najbolje obratiti se ljekaru i prekontrolisati te organe. 

4. Tamnoljubičaste 

Kad su usne ovakve boje, to znači da nešto nije u redu sa organima za varenje, pa se savjetuje da prestanete s brzom hranom i jedete svježe namirnice bogate vlaknima. 

5. Tamnoljubičaste ivice 

Ako su samo ivice usana ove boje, to znači da u vašem organizmu postoji neravnoteža jina i janga, pa se može desiti da vam je čas hladno čas vruće. U tom slučaju se dobro odmorite, dobro jedite, ali nemojte jesti jaku hranu.

radiosarajevo

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.