Eurokup: Budućnost Voli ekipa koja je postigla najmanje poena
Ilustracija/Foto:Shutterstock

Loša igra "plavih"

Eurokup: Budućnost Voli ekipa koja je postigla najmanje poena

U osam kola grupne faze Eurokupa, od 20 timova, Budućnost Voli je ekipa koja je postigla najmanje poena – svega 573, ili 71,6 po utakmici.

I to je samo jedna od statističkih kategorija koja ukazuje na lošu igru ,,plavih“ u osam mečeva evropskog takmičenja. Podgoričani su ubjedljivo najlošiji po ukupnom indeksnom učinku, sa 65,7 indeksnih poena po meču (skoro osam manje u prosjeku od Olimpije).

I tu se priča ne zaustavlja: crnogorski šampion je najlošiji i po broju skokova po utakmici (28,9) i asistencija (14,1 po utakmici). Po broju ukradenih lopti ,,plavi“ su na 14. mjestu, kao i po broju izgubljenih lopti.

Procenat šuta za dva poena je takođe najlošiji u grupnoj fazi (47,6 procenata), a po procentu realizacije za tri poena su na 17. mjestu (32,6 procenata). Epilog takve igre je poznat: podgorički tim završio je na dnu grupe C, u najjačoj grupi nikad jačeg Eurokupa, ali i bez jednog jedinog trijumfa.

Pobjeda

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.