“Leptir“ sjutra u Kotoru

“Leptir“ sjutra u Kotoru

Pozorišna predstava “Leptir“, Kraljevskog pozorišta Zetski dom sa Cetinja biće odigrana u petak 16. decembra u velikoj sali kotorskog Kulturnog centra “Nikola Đurković”.

Predstava je rađena po tekstu Aleksandra Radunovića Popaja, u režiji Andraša Urbana.

Igraju: Srđan Grahovac, Dejan Ivanić i Ana Vujošević.

"Drama "Leptir” Aleksandra Radunovića, beskompromisno dekonstruiše pojam porodice. Čovjek, unutar sopstvene nesposobnosti da se obračuna sa tradicionalnim pristupom društvu,  nije u stanju da postane adekvatno “Ja”, autentično lice osnovne zajednice,  da prihvati onog drugog, s kojim treba da čini onu prvobitnu ćeliju društva, koja svakako nije namijenjena za destrukciju već za stvaranje. Želimo se roditi, ponovo i ponovo. Ta želja, ipak se artikuliše u tom naboju rušenja svega onog ljudskog, koji inače ocjenjujemo pozitivno, kao osnovne vrijednosti čovjekovog postojanja. Rodimo se za svaku scenu. A radja se i zlo sa nama,  unutar materice društva. Odgovoran je uvijek onaj drugi, i taj mora da strada", istakao je reditelj Urban.

 

Predstava počinje u 20 sati, a cijena ulaznice je 4 eura, koje se u petak mogu kupiti na blagajni Kulturnog centra od 10 do 12 i od 18 do 20 sati.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.