„Moj vlastiti rat“ zatvara drugi dan Festivala u Podgorici

Festival UBRZAJ 2016

„Moj vlastiti rat“ zatvara drugi dan Festivala u Podgorici

Drugi dan Festivala filma o ljudskim pravima se osim u Podgorici održava i u Kotoru.

U Podgorici se prikazuju tri filma na sceni „Studio“. U 17h 15 se emituje film „Zemlja kartela“ Matthew Heineman-a koji govori o borbi protiv narko kartela, u 19h15 film „Kiki“ koji govori o grupi mladih pripadnika LGBTQ populacije koja se kroz umjetnički performans bori za svoja prava.

„Moj vlastiti rat“ autorke Lidije Zelović u 20h45 zatvara drugi dan Festivala „Ubrzaj“ u Podgorici, a film govori o suočavanju sa prošlošću i svakodnevnom borbom da takav teret ne opterećuje svakodnevicu. Nakon projekcije filma, publici će se obratiti i sama autorka.

U Kotoru se u kinu „Boka“ od 18h prikazuje film „Slobodni“ autora Tomislava Žaje koji je učestvovao na skoro 30 festivala i ponio šest nagrada za najbolji dugometražni dokumentarni film. Od 19h30 se emituje film „Kiki“.

Više informacija na www.ubrzaj.me ili putem hashtaga #ubrzaj2016.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.