Košarkašice dobro prošle na žrijebu za EP
Foto: KSCG

Protivnici Rusija, Letonija i Belgija

Košarkašice dobro prošle na žrijebu za EP

Crnogorska ženska košarkaška reprezentacija na Evropskom prvenstvu u Češkoj, u junu naredne godine, igraće u grupi D sa Rusijom, Letonijom i Belgijom, odlučeno je žrijebom koji je obavljen u gradu koji će ugostiti 16 najboljih selekcija Starog kontinenta.

Naša reprezentacija plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta izborila je kao drugoplasirana u kvalifikacionoj grupi i četvrti put će nastupiti na Eurobasketu, nakon učešća na šampionatima u Poljskoj, Francuskoj i Mađarskoj i Rumuniji.

''Crvene'' su žrijeb dočekale iz drugog šešira, a za protivnike su dobile Rusiju iz prvog, Letoniju iz trećeg i Belgiju iz šešira u kojem su bile selekcija sa najslabijim koeficijentom na listi FIBA.

Naša reprezentacija će na startu, 16. juna igrati protiv Belgije, dan kasnije protivnik će biti Letonija, a nakon slobodnog dana, 19. juna snage će odmjeriti protiv Rusije.

Reprezentacije su podijeljene u četiri grupe – pobjednici grupa izboriće direktan plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani timovi u međusobnim duelima, odlučiti preostala četiri putnika među osam najboljih.

Naša reprezentacija ukršta sa grupom C u kojoj su Francuska, Srbija, Grčka i Slovenija.

U grupi A su Španija, Ukrajina, Češka i Mađarska, a ta grupa ukršta sa grupom B u kojoj će protivnici biti Turska, Bjelorusija, Slovačka i Italija.

Evropsko prvenstvo na programu je od 16. do 25. juna 2017. godine u Češkoj.

Žrijebu u Pragu prisustvovao je generalni sekretar Košarkaškog saveza Crne Gore Petar Popović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.