Koncert u čast Bojana Bajramovića 28. decembra u Velikoj sali KICa

“Kad se prijatelji sastaju”

Koncert u čast Bojana Bajramovića 28. decembra u Velikoj sali KICa

Koncert u čast proslavljenog crnogorskog muzičara Bojana Bajramovića pod nazivom “Kad se prijatelji sastaju” održaće se 28. decembra u velikoj sali KIC-a Budo Tomović, u sklopu manifestacije DEUS.

Koncert koji će okupiti neka od najvećih imena crnogorske estrade, podržali su Glavni grad, Ministarstvo kulture Crne Gore i PAM.
Te večeri, neke od najvećih Bojanovih hitova među kojima su numere  “Evo zora”, “Umoran”, “Željo moja Podgorice”, “Nije muški”,”Gromovi pucaju” pjevaće njegovi dugogodišnji prijatelji i saradnici: Sergej Ćetković, Bojan Marović, Knez, Danijel Alibabić, Andrijana Božović,Stevan Feddy, Perper, Mirsad Serhatlic, Šukrija Žuti Serhatlić, Zoran Kalezić, Ivan Čanović, Bane Nedović, Božo Bulatović, Edo Abdović, Igor Đurovic, Bato Vujoševic i Marko 
Prentić, a pratiće ih uživo bend Crveno i crno.

Sa video bima, publici će se te večeri obratiti i njegovi prijatelji i saradnici, a program će voditi Dušica Vugdelić i Sabrija Vulić.


Bajramović je umro 29.decembra 2008. godine u 49. godini života. Muzičku karijeru započeo je u bendu “Posejdon” koji je osnovao još u Gimnaziji. Sastav “Laseri”, osnovao je 1980, a solo karijeru započeo je na Opatijskom festivalu dvije godine kasnije. Snimio je osam samostalnih albuma i veliki broj kompilacija sa više od 100 pjesama. Učesnik je najpoznatijih regionalnih pop festivala, a među njegovim najpoznatijim hitovima su numere “Spalila si sve”, “Plaćali smo Cigane”, “Gromovi pucaju”, “Milena”, “Umoran”, “Evo zora”, “Nije muški”, “Kao nekad”.

Posljednjih osam godina života bio je predsjednik Udruženja estradnih  umjetnika.

Bajramović je bio osnivač dodjele godišnjih nagrada muzičarima iz Crne Gore “Montefon”, kao i festivala narodne muzike.

Dobitnik je Decembarske nagrade grada Podgorice.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.