Film

Prvi put da se crnogorski film prikaže u toj zemlji

Film "Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa" prikazan u Argentini

Film crnogorskog reditelja Nikole Vukčevića "Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa" prikazan je danas u glavnom gradu Argentine Buenos Ajresu, a kako je saopšteno iz Galileo produkcije koja stoji iza ovog ostvarenja, bio je to put da se u toj južnoameričkoprvi j zemlji prikaže jedan crnogorski film.

Ovaj događaj organizovan je pod pokroviteljstvom Ambasade Crne Gore u Argentini i tamošnjeg prestižnog bioskopa "Cine Gaumont". Film je prethodno vidjela i publika u glavnom gradu Urugvaja Montevideu, na Balkan Film Festivalu, koji je organizovala crnogorska zajednica u tom gradu u saradnji sa Crnogorskom kinotekom i Crnogorsko-argentinskom fondacijom.

Zbog velikog interesovanja za danas su zakazane dvije projekcije "Dječaka iz ulice Marksa i Engelsa" u uglednoj bioskopskoj dvorani Gaumont, a organizatori su ranije najavili da će projekciji prisustvovati crnogorski ambasador u Argentini Gordan Stojović, kao i predstavnici diplomatskog kora u Buenos Ajresu. 

""Posebno zadovoljstvo nam pruža činjenica da će ovo biti prvi put da jedan crnogorski film ima premijeru u Argentini, kao i da će značajan broj pripadnika crnogorske zajednice u Argentini imati priliku da pogleda "Dječake", koji svakom svojom projekcijom otvore nova vrata za naš film", kazao je Milorad Radenović iz Galileo production.

"Dječaci" su do sada predstavljeni na više od 20 međunarodnih filmskih festivala i smotri, između ostalog u Parizu, Londonu, Los Anđelesu, Delhiju, Firenci, Vankuveru, a osim toga film Nikole Vukčevića je bio i crnogorski kandidat za Oskara.

Vijesti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.