Crveni trg, zima i Ruskinje(FOTO)
Foto:AA

Zimska čarolija na najljepšem trgu Evrope

Crveni trg, zima i Ruskinje(FOTO)

Fotoreporter agencije Anadolija sinoć je u centru Moskve zabilježio prvi ovosezonski snijeg koji je u ruskog prijestonici nagovijestio poznatu "rusku zimu".

Pahulje i niske temperature nisu smetale građanima i turistima koji su se fotografisali na moskovskom Crvenom trgu, simbolu grada koji se zbog svoje arhitekture smatra najljepšim trgom Evrope.

Zimi posebno dolazi do izražaja Lenjinov mauzolej i Hram Vasilija Blaženog sa svojim tornjevima, koji su u zimskim noćima posebno osvijetljeni i ukrašeni.

Pogledajte galeriju fotografija

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.