Zorica Kovačević direktor Kliničkog centra Crne Gore
Foto: Gov.me

Marković predsjedava Savjetom za privatizaciju

Zorica Kovačević direktor Kliničkog centra Crne Gore

Za direktora Kliničkog centra Crne Gore Vlada je imenovala Zoricu Kovačević, odlučeno je na današnjoj sjednici. U okviru kadrovskih pitanja, Vlada je donijela Rješenje o naimenovanju Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte kojim će predsjedavati premijer Duško Marković.

Predsjednik Vlade je na sjednici pozvao nadležne ministre da provjere medijske navode da u pojedinim privrednim društvima poslodavci ne pokazuju adekvatan odnos prema zaposlenima, tvrdeći da za to imaju podršku Vlade.

„Želim da pošaljem jasnu poruku da takva praksa nije dobra jer na zaposlenima počivaju vrijednosti koje se stvaraju“, rekao je predsjednik Vlade dodajući da treba afirmisati i investitore i investicije, ali da mora postojati red i na zakonu zasnovan odnos prema zaposlenima, uz uvažavanje socijalnih partnera

U sklopu usaglašavanja crnogorskog pravnog sistema sa pravnom tekovinom Evropske unije, Vlada je na danas održanoj 2. sjednici donijela uredbe kojima se obezbjeđuje implementacija novog Zakona o bezbjednosti hrane: Uredbu o vitaminima, mineralima i drugim supstancama koje se mogu dodavati hrani, Uredbu o predmetima i materijalima koji dolaze u kontakt sa hranom koji se mogu stavljati na tržište i Uredbu o vrstama vitamina i minerala koji se mogu koristiti u proizvodnji suplemenata.

"Donošenjem ovih podzakonskih akata stvaraju se uslovi za proizvodnju i promet bezbjedne hrane na svim nivoima, konstatovano je na sjednici", navodi se u saopštenju.

Na sjednici je usvojena Informacija o stanju u oblasti vodosnadbijevanja i upravljanja otpadnim vodama u 2015. godini. Tokom diskusije je, istaknuto da su u proteklom periodu uložena značajna sredstva u izgradnju kapitalnih infrastrukturnih objekata za vodosnabdijevanje i tretman otpadnih voda, ali je i ukazano na nedopustivo visok nivo gubitka vode u vodosnabdijevanju usljed nefakturisanih isporuka. Tim povodom, Vlada je zadužila Ministarstvo održivog razvoja i turizma, da u roku od 30 dana, pripremi i dostavi na razmatranje Prijedlog mjera sa akcionim planom za hitno poboljšanje stanja u ovoj oblasti.

U raspravi je naglašeno da je neophodno analizirati finansijski aspekt ovog probema i obezbijediti neposrednu komunikaciju i koordinaciju lokanih samouprava, lokalnih javnih preduzeća i JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“, uključujući i analizu pravnih mehanizama u cilju poboljšanja cjelokupnog sistema vodosnadbijevanja i upravljanja otpadnim vodama.

Vlada je prihvatila Predlog za uplatu III rate kontribucije za unapređenje operativnih sposobnosti avganistanskih snaga bezbjednosti.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.