Jednostavan recept za domaći napitak koji ojačava imunitet!

Jednostavan recept za domaći napitak koji ojačava imunitet!

Ovo je stari recept iz Njemačke koji ojačava imunitet, sprječava visok holesterol, izuzetno efikasno čisti jetru i sprječava stvaranje kamena u bubregu.

Recept je vrlo jednostavan, a njegov učinak nevjerovatan.

Treba vam:

4 neoljuštena limuna.

Đumbir dugačak oko 4 centimetara ili dvije kašičice narendanog.

Četiri velike glavice bijelog luka

2 litra vode

Priprema:

Dobro operite četiri limuna a onda ih nasjeckajte na manje komadiće. Oljuštite bijeli luk i stavite ga u blender zajedno sa limunovima i đumbirom. Blendujte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Onda to prebacite u tiganj, pomiješajte sa vodom i ne prestajte da miješate dok ne proključa. Kada proključa, ostavite da se prohladi, pa nakon što tečnost ocijedite stavite je u staklen u teglu.

Zena Blic

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.