Rusedski: Đoković je izgubio prvo mjesto jer nema dobar balans u životu
Novak Đoković

Rusedski: Đoković je izgubio prvo mjesto jer nema dobar balans u životu

Nekadašnji četvrti teniser svijeta Greg Rusedski je izjavio da je srpski teniser Novak Đoković izgubio prvo mjesto jer nema, kako je rekao, dobar balans u životu.

Podsjetimo, Đokovića je poslije više od 200 sedmica na vrhu ATP liste u novembru naslijedio Endi Marej.

Rusedski je za "Omnisport" kazao da teniser mora imati dobro organizovan život kako bi nastavio s uspješnom karijerom.

"Kada si broj jedan, moraš imati sve sređeno u privatnom životu. Moraš naći pravi balans koji je nedostajao Đokoviću. Kada na terenu ne ide sve najbolje, to je znak da postoje vanjski problemi", rekao je Britanac.

Smatra da će Marej morati sljedeće godine osvojiti najmanje dva grand slema ukoliko želi zadržati prvo mjesto na listi.

"Poslije ovakvog kraja godine, očekuje se da osvoji Australian Open, a ja mislim da će biti favorit. Uvijek dobro obavi pripremni period. Možda bi mogao slaviti i na Rolan Garosu, ali ne vjerujem u to. Siguran sam da će se Đoković vratiti u sjajnu formu, kao i Nadal, ali neće mu biti lako", kazao je Rusedski, prenijela je AA.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.