Uhapšeno šest tenisera, namještani mečevi na 17 turnira
Ilustracija

Španija

Uhapšeno šest tenisera, namještani mečevi na 17 turnira

Policija je u Španiji je uhapsila 34 osobe zbog sumnje da su učestvovali u namještanju teniskih mečeva. Među njima se nalazi i šest tenisera.

Policija je došla do saznanja da je bilo namješteno 17 turnira u pet gradova među kojima su Madrid, Sevilja i Porto. Baza ima je bila u Sevilji i La Korunji, a svi uhapšeni su Španci.

Akcija tužilaštva i policije trajala je godinu i po dana, a procjenjuje se, da su optuženi, namještanjem mečeva na kladionicama zaradili oko 500.000 eura.

Imena uhapšenih nisu saopštena, a mediji u Španiji prenose da su u pitanju igrači starosti od 17 do 30 godina koji su na ATP listi plasirani između 800. i 1.200 mjesta.

Blicsport

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.