Dječak pitao Đokovića
Foto: TSS/Telegraf.rs

Druženje sa djecom sportistima u Beogradu

Dječak pitao Đokovića "Nole, zašto si pao", a on se nasmijao i sve ostavio bez teksta!

Tokom svog boravka u Beogradu, Novak Đoković je odvojio vrijeme da se sretne sa mladim teniserima, trenerima i teniskim radnicima u Teniskom savezu Srbije i podijeli sa njima brojna iskustva iz svoje karijere.

Glavna tema bila je uticaj snage misli na rezultate u sportu, a Đoković je između ostalog govorio o psihološkom pristupu mečevima, treninzima, i drugim profesionalnim obavezama.

Djecu su zanimali detalji vezani za pravilnu ishranu i suplementaciju u sportu, šta je to što bi trebalo da jedu i piju tokom treninga, prije i posle mečeva. Bilo je riječi i o medicini u sportu, o psihoterapeutskim metodama, kako da se pobijedi trema, blokada između treninga i izlaska na teren, borbe sa pritiscima i očekivanjima, strahom od poraza, kako da se savladaju brojne prepreke na putu ka maksimumu.

Preko stotinu dječaka i djevojčica imali su i brojna pitanja, a jedno od njih postavio je sedmogodišnji mališan iz TK Dril.

– Nole, zašto si pao?

Novak se na ovo pitanje nasmiješio, prišao je dječaku, a odgovor je zaslužio veliki aplauz.

– Nisam pao. Samo sam malo sjeo da se odmorim, da bih se vratio još jači!

Druženje sa djecom dio je edukativnih aktivnosti Teniskog saveza Srbije i Novaka Đokovića, koji se trude da što češće mladim igračima i trenerima prenose iskustva, kako bi im pomogli da unaprijede svoje rezultate.

Telegraf.rs

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.