Ilustracija

Podgorica

"Škaljarcima" uvećana kazna za 15 mjeseci, pokušali da iznude 15.000 eura

Viši sud u Podgorici uvećao je zatvorsku kaznu Kotoranima Danijelu Mahoviću (27) i Nikoli Jeremiću (36), okrivljenima da su od sugrađanina Branislava Latkovića pokušali da iznude 15.000 eura, piše Pobjeda.

Osim iznude, oni se terete i za nedozvoljeno držanje oružja. Umjesto osam mjeseci, Mahović je osuđen na godinu i tri mjeseca robije, dok je Jeremiću desetomjesečna kazna zatvora uvećana za osam mjeseci. Prvostepena presuda izrečena je u kotorskom Osnovnom sudu. Obrazlažući odluku, Viši sud navodi da priznanje krivice Danijela Mahovića i činjenice da je Jeremić porodičan čovjek, te da je djelo iznude ostalo u pokušaju jesu olakšavajuće okolnosti, ali ne u mjeri da se okrivljenima izrekne ukupno 18 mjeseci zatvora.

“Samo za krivično djelo iznude zaprijećena kazna zatvora je od dvije do deset godina, dok je za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, koje djelo je samostalno počinio okrivljeni Jeremić, zaprijećena kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine”, pojašnjava se u rješenju Višeg suda. Kako se navodi u odluci, sud je obzir uzeo sve okolnosti pa su ,,izrečene kazne primjerene težini izvršenih krivičnih djela“.

Mahović i Jeremić su sredinom oktobra 2014. godine u više navrata pozivali Latkovića i uz prijetnje mu tražili da im na dogovorenu lokaciju donese novac. Policija ih je uhvatila u pokušaju da preuzmu novac. Mahović i Jeremić, prema policijskoj evidenciji, slove za članove „škaljarskog klana“.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.