Optužnica protiv Šaranovića i Koljenšića za ubistvo Bojovića opet vraćena na dopunu
Foto: Dnevne novine

Podgorica

Optužnica protiv Šaranovića i Koljenšića za ubistvo Bojovića opet vraćena na dopunu

Optužnica protiv Slobodana Šaranovića i Ratka Koljenšića, okrivljenih da su naručili i organizovali ubistvo Nikole Bojovića (39) i Miloša Vidakovića (29), četvrti put je vraćena Višem državnom tužilaštvu na dopunu istrage, saopštila je samostalna savjetnica za odnose sajavnošću Višeg suda u Podgorici Aida Muzurović.

Odluka je uslijedila nakon što je sredinom oktobra u podgoričkom Višem sudu završena procedura ocjenjivanja dokaza koje je crnogorsko tužilaštvo ponudilo protiv Šaranovića i Koljenšića, piše Pobjeda.

Za isto krivično djelo Šaranoviću i Koljenšiću Apelacioni sud u Beogradu je prije mjesec potvrdio optužnicu. Međutim, njima će se najvjerovatnije pred beogradskim Specijalnim sudom suditi u odsustvu, jer je Crna Gora odbila njihovo izručenje.

Prema ocjeni crnogorskog tužilaštva, Šaranović i Koljenšić su organizovali kriminalnu grupu čiji su članovi bili Miloš Delibašić, Miloš Vojinović, Slaviša Novaković, Saša Cvetanović i Goran Bojanić.

Osim likvidacija Bojovića i Vidakovića, cilj ove organizacije su, kako se navodi u optužnici, bila ubistva Vladimira Jovanovića, Filipa Koraća, Luke Đurovića, Siniše Petrića.

Kao neposredni izvršilac ubistva Nikole Bojovića sumnjiči se Cvetanović.

Bojović je ubijen u centru Beograda naočigled brojnih prolaznika, 30. aprila 2013. godine u u ranim jutarnjim satima, kada je krenuo u pekaru. U njega je tada ispaljeno 15 hitaca.

Istražitelji pretpostavljaju da je povod za ubistvo Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, navodna osveta Šaranovića, čiji je brat Branislav ubijen u oktobru 2009. godine u Beogradu. Ubistvo Branislava Šaranovića, vlasnika kockarnice ,,Slavija“, nije rasvijetljeno, ali se spekulisalo da iza tog zločina stoji Luka Bojović ili osoba u Crnoj Gori koja je povezana sa Bojovićem.

Luka Bojović se nalazi u španskom zatvoru gdje služi kaznu od 18 godina zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i falsifikovanja isprave.

Srbija je zimus povukla potjernicu za njim nakon što je pravosnažno oslobođen optužbi za više ubistava, dok mu je stara kazna od 15 mjeseci zatvora uračunata u ekstradicioni pritvor u Španiji u kojem je bio dok se odlučivalo o srpskom zahtjevu za izručenje.

Osim za ubistvo Bojovića, kriminalna grupa Slobodana Šaranovića se tereti i za likvidaciju Miloša Vidakovića 2. jula 2013. godine u Budvi. Šaranović i Koljenšić kategorično su negirali sve navode optužnice. Šaranović je pred vijećem Višeg suda, analizirajući dokaze koje je ,,tužilaštvo ponudilo protiv njega u optužnici ocijenio kao podvalu, a ne dostojanstveno optuženje“. Istakao je da većina od 106 dokaza nemaju sa njim dodirnih tačaka. I optuženi Koljenšić bio je kategoričan da nije počinio krivična djela koja mu se stavljaju optužnicom na teret.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.