Superjahta i podmornica u jednom! (Video)

Superjahta i podmornica u jednom! (Video)

Dizajneri kompanije "Migaloo Private Submersible Yachts" otkrili su vrhunac dizajna superjahti – onu koja može da se pretvori u podmornicu i zaroni na skoro 250 metara dubine.

Nazvana „Migalu“, po popularnom albino kitu, konceptualni dizajn jahte pokazuje plovilo dužine 114 metara, sa mjestom za sletanje helikoptera i osam izuzetno luksuznih apartmana.

Vlasnici i njihovi gosti mogu da gledaju filmove u bioskopskoj dvorani, da večeraju pod otvorenim nebom ili plivaju u bazenima na palubi.

Kada im to dosadi, mogu, kako tvrde iz dizajnerskog biroa, da okrenu prekidač i „Migalu“ će se pretvoriti u podmornicu i odvesti ih na čak 250 metara dubine.

Superjahta i podmornica „Migalu“

Kompanija, čije je sjedište u Austriji, saopštila je da osim tog modela, postoje još četiri veća.

„Ono što pokušavamo jeste da stvorimo ograničeni životni prostor gdje spoljašnjost i unutrašnjost imaju harmoničan odnos“, rekao je Kristijan Gumpold, direktor i glavni dizajner u kompaniji, prenosi Architectural Digest.

Migalu2

Izgled gornje palube

Sobe na gornjoj palubi imaju otvoren prilaz vodi, a na jahti se nalazi bazen, bioskop, lift, biblioteka, nekoliko barova, teretana i privatne terase.

Potencijalni vlasnici mogu da biraju kako će izgledati unutrašnjost, ali i da se osjećaju bezbjedno zahvaljujući modernom dizajnu trupa pod pritiskom.

RTS

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.