Napravite sami  ČOKER ogrlicu od materijala koji se vama dopada
Ilustracija

Najpopularniji komad nakita

Napravite sami ČOKER ogrlicu od materijala koji se vama dopada

Čoker ogrlice su od nedavno postale najpopularniji komad nakita.

Ovaj vrlo jednostavan modni dodatak šarmirao je djevojke širom svijeta, a nedavno smo saznali da se u svijetu čoker ogrlica prodaje na svakih deset sekundi.

Danas imamo prijedlog za vas i pokazaćemo vam kako da same napravite čoker ogrlicu.

Malo istorije

Naziv "čoker" je izvedena iz engleskog jezika. Bukvalno znači "omča" ili "davilac". Ovaj modni dodatak nije nov i ima dugu istoriju. Po prvi put, takve ogrlice nosili su domoroci Sjeverne Amerike. Ali, ovu ogrlicu oko vrata mogli su priuštiti samo vođe i drugi istaknuti predstavnici plemena. Prva čoker ogrlica je napravljena od mekane kože i kostiju ptice.

Poslije nekog vremena, Čoker ogrlice su se ponovo pojavile. Nosila ih je princeza od Velsa, Aleksandra zbog ružnog ožiljka na vratu. Ona je nosila široke choker ogrlice od somota ukrašene dragim kamenjem i blistavim dijamantima, piše zenskimagazin.rs.

Coco Chanel je takođe u svojim kolekcijama redovno predstavljala čoker ogrlice, uvijek drugačije, i na taj način je podsjetila svijet o postojanju ove koncizne i izuzetne dekoracije.

Danas su čoker ogrlice popularne kod mnogih poznatih brendova kao što su Chanel, Asos, Mango, Lanvin, Louis Vuitton i mnogi drugi.

Za proizvodnju ovih ogrlica se sada koriste sve vrste materijala - dizajneri pokušavaju da impresioniraju modnim detaljima raznih oblika, boja i tekstura, ali ove ogrlice ipak ostaju svestrane i pogodne za svaku odjeću, od klasične do kežual.

Evo kako da napravite modernu i elegantnu čoker ogrlicu koja će odgovarati bilo kojoj odjeći i koju ćete nositi u šetnji, kupovini, na poslovnom sastanku ili prijemu.

Dakle, potrebno vam je:

- traka od kože ili somota u crnoj boji dužine 50 cm (širinu možete da izaberete po sopstvenom nahođenju, ali prilikom izbora, imajte na umu da se traka treba smanjiti na pola);

- makaze

lijepak za tekstil

- metalni prsten, privezak ili detalj po želji.

Uzimajući ove jednostavne komponente, nastavite sa procesom stvaranja dekoracije:

1. Presavijte traku na pola i isijecite je.

2. Izaberite prsten koji će povezati djelove trake, a ivice trake presavijte i umotajte oko prstena.

3. Nanesite lijepak na krajeve trake i povežite tako da prsten ostane u centru ogrlice. Imajte na umu da prsten treba čvrsto držati krpom, inače će se savijati, a ogrlica neće izgledati onako kako želite.

4. Sačekajte da se lijepak potpuno osuši i vežite traku oko vrata. Umjesto vezivanja ogrlicu možete zakačiti i patent zatvaračima.

Vaša ogrlica je spremna!

Pored običnog prstena, možete koristiti i druge vrste privezaka i nakita. Na primjer, popularne čoker ogrlice imaju srce u sredini. Prepustite se vašoj mašti i možete da uradite mnogo različitih čoker ogrlica u različitim stilovima i bojama. Koristite pliš, somot ili čipku. Dekorišite ogrlice privescima u obliku zvijezde, srca ili ukrasite ogrlicu irkonima i štrasom.

Ove ogrlice uvijek izgledaju impresivno i moderno, a njihova proizvodnja ne zahtijeva nikakvu značajnu investiciju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.