Budućnost slavila u Beogradu
Foto: ABA liga / Budućnost Voli

ABA liga

Budućnost slavila u Beogradu

Košarkaši Budućnost Volija lako su savladali FMP 77:69 u Beogradu u 11. kolu ABA lige.

Plavo-bijeli su ostvarili 10. trijumf u regionalnom takmičenju pošto su slavili rutinski na gostovanju FMP-u.

Lagana pobjeda mogla je biti čak i ubjedljivija, da nijesu naši momci imali neobjašnjivih padova u igri. Meč su otvorili najbolje moguće, jaka odbrana raspucani u napadu, pa domaći nijesu znali što ih je snašlo. U devetom minutu rezultat je bio 27:8, ali je onda došlo do neshvatljivog pada.

Odjednom nije bilo inteziteta ni u jednom ni u drugom smjeru, FMP je pogodio nekoliko šuteva spolja, Ljubičić je donio dodatni kvalitet, pa je vrlo brzo tim iz Železnika potpuno se vratio u meč. 31:27 pisalo je na semaforu u 14. minutu nakon poena Lazarevića.

To je bilo sve ipak od FMP-a. Do odmora je Budućnost sačuvala plus šest, a već u trećoj četvrtini stigla opet do velike prednosti i odlučujućih +21, 68:47. Veliko vođstvo uspavalo je Podgoričane, da u posljednjoj četvrtini opet odigraju ispod nivoa, postignu samo 10 poena, ali to nije ugrozilo ukupnu pobjedu.

Najbolji kod Budućnosti bili su Vilijams sa 17 poena osam asistencija i tri skoka, Savović sa 17 koševa i 10 skokova. 16 poena dodao je Suad Šehović. Na drugoj strani 11 poena Čovića, osam je ubacio Žižić.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.