Pozorišna (e)misija The Books of Knjige u nedelju u Zetskom domu

Pozorišna (e)misija The Books of Knjige u nedelju u Zetskom domu

U Kraljevskom pozorištu Zetski dom u nedjelju, 27. novembra sa početkom u 20h biće izvedena pozorišna (e)misija The Books of Knjige pod nazivom Na mostu sam , taksi lahko sviri.

Večeri tokom kojih će nastupati TBOK su zamišljene kao okrugli stolovi u čijem bi prvom dijelu o temi koja je planirana za to veče govorili članovi TBOK, zatim bi uslijedio dio u kome bi  se u raspravu uključila i publika, bilo postavljanjem pitanja, bilo učestvovanjem u raspravi.

Nastup bi trajao najmanje sat vremena .

-Realizacija koncepta će počivati na interaktivnoj komunikaciji koja će biti obojena crno-humornim notama ali će se  svakom segmentu projekta, tj.  svakoj posebnoj temi  pristupiti na način  što će se realizatori ozbiljno pripremiti  obuhvatajući veliki broj  aspekata u pristupu problemu o kojem se govori ( sociološki, kulturološki, psihološki , filozofski, ekonomski i mnogi drugi aspekti života u Crnoj Gori i u okruženju ) - stoji u najavi događaja.

Kao posebnu važnost i značaj ovog projekta ističe se činjenica da će se ovim pokušati vratiti pozorištu  ulogu važnog mjesta kad je u pitanju kultura zajednice i to ne samo kroz koncept prikazivanja pozorišnih predstava, već i kroz korišćenje pozornice za pokretanje rasprava, tj.  otvaranje foruma o temama koje su goruće kad je u pitanju kulturni razvoj zajednice i pokušaj sagledavanja problema  koncepata kulturne politike i razvoja društva , te promišljanja i preduzimanja akcija kojima bi se stanje pokušalo popraviti - navode iz Zetskog doma.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.