Zašto prije spavanja kosu treba vezati?

Zašto prije spavanja kosu treba vezati?

Koliko god vaš muškarac obožavao vašu jutarnju pojavu koja uključuje i raščupanu kosu (to im je, naravno, najdraži dio), vrijeme je da mu objasnite kako će morati zaboraviti na taj prizor.

Sjećate li se kako vam je mama u djetinjstvu prije spavanja plela pletenice ili pak kosu vezala u labave punđice?

U to vrijeme jutro vam je bilo omiljeno doba dana. Imali bi savršenu frizuru, a da za to niste morali provesti sate i sate u frizerskom salonu.

Dobro, u to vrijeme vjerovatno još uvijek niste ni poznavali beauty materiju koja će vam kroz nekoliko idućih godina postati rutina. Kako bilo, ako želite očuvati zdravlje svoje kose vrijeme je da je ponovno prije spavanja krenete vezati u opuštene punđe.

Naime, spavanje s punđom će spriječiti da se vaša kosa zapetlja tokom noći, a kako se više neće trljati od jastučnicu zaboravićete i kako je to boriti se s naelektrisanom kosom. Osim toga, više vas ujutro u krevetu neće "pozdravljati" vlasi koje su tokom sna pale s vašeg tjemena.

Takođe, ako na vlažnu kosu nanesete malo pjene i tek je onda pokupite u punđu ujutro ćete moći uživati u volumenu o kakvom oduvijek sanjate.

Nezavisne novine
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.