Strast u vezi ne traje ni godinu dana?
Ilustracija

Strast u vezi ne traje ni godinu dana?

Strast traje otprilike 317,5 dana.

Do razvoda uglavnom dolazi tokom četvrte godine braka, što znači da se parnice pokreću krajem treće.

A, od 558 tipova ljudskih društava samo je 24 odsto monogamno.

Ove podatke navodi francuski pisac Frederik Bagbede i tvrdi da ne postoji večna ljubav.

- Na početku je sve divno, čak i vi. Ne možete da dođete sebi od čuda da ste toliko zaljubljeni. Svaki dan donosi laki teret čudesa. Niko na svijetu nikad nije doživeo toliki užitak. Sreća postoji i sasvim je jednostavna: jedno lice. Svemir se smiješi. Godinu dana život je nizanje sunčanih jutara, čak i poslijepodne kada pada snijeg. Knjige o tome pišete. Ženite se što je brže moguće, jer šta ima da razmišljate kada ste srećni? Ali, već druge godine stvari počinju da se mijenjaju - navodi pisac.

Većina stručnjaka se ne slaže sa ovom tvrdnjom, napominjući da strast traje bar tri godine i savjetujući parovima da se, ako osjete da je utihnula, prvo potrude oko svojih partnera, prije nego što ih napuste.

Novosti
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.