Naredne godine najsavremeniji bioskop sa 3D projekcijama u Bijelom Polju
Foto: Profimedia

Ukupna vrijednost 180.000 eura

Naredne godine najsavremeniji bioskop sa 3D projekcijama u Bijelom Polju

Direktor bjelopoljskog Centra za djelatnosti kulturu Abaz Dizdarević saopštio je da je projektna dokumentacija za rekonstrukciju velike scene spremna i podrazumijeva najmodernije opremljenu pozorišnu scenu i najsavremeniji bioskop sa 3D projekcijama ukupne vrijednosti 180.000 eura.

Prema njegovim riječima, Ministarstvo kulture je inicijator ovog projekta u cilju razvoja kulture na sjeveru Crne Gore i ukoliko sve bude išlo po planu već naredne godine će sve biti u funkciji.

"Uputili smo inicijativu prema Ministarstvu i dobili načelnu saglasnost na potrebu da se ovakav projekat napravi u Bijelom Polju i sprovede u dijelo sve što smo zamislili. Sada je pitanje obezbjeđivanja sredstava, ali vjerujemo da će ministar Pavle Goranović, učiniti taj iskorak i omogućiti da dobijemo još jedan segment koji ćemo u novom ruhu predstaviti građanima", kazao je Dizdarević, izrazivši nadu da će sa najsavremenijim 3D projektorom, ozvučenjem i najnovijim filmovima, uz prateće sadržaje, privući publiku.

"Ovim investiranjem bi omogućili građanima da dobiju najsavremeniji proizvod koji bi se na najmoderniji način prikazivao u našem gradu. Uvjereni smo da bi uz adekvatan marketing cijeli sjever Crne Gore koristio ovaj bioskop, pri čemu bi premijerno projektovali filmove u isto vrijeme kao i u Njujorku, Londonu, Beogradu ili Podgorici. To će biti način i da privučemo publiku i pokažemo da i mi pripadamo savremenom svijetu", kazao je Dizdarević.

Dnevne novine

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.