Beker: Đoković dvije i po godine bio kao mašina
Đoković i Beker

Malo se opustio

Beker: Đoković dvije i po godine bio kao mašina

Novak Đoković je šef tima, naše ruke su bile vezane. Igrao je pomalo opušteno u Šangaju i Parizu, ali poraz u Londonu će ga silno motivisati, kaže Boris Beker

"NOVAK je takmičar u duši. Kada bih morao da izaberem jednog igrača koji bi igrao za moj život, to bi bio Đoković. Toliko mu vjerujem!" Boris Beker je ovim riječima potvrdio da bi i dalje stavio ruku u vatru za srpskog tenisera, iako su posljednjih šest mjeseci bili najteži tokom tri godine saradnje sa šampionom.

Čak se mnogo puta pisalo da će Njemac napustiti stručni štab, ali obojica još ćute o tome. Naš as je posle poraza u finalu Londona govorio da zasad neće biti promjena i da ne može više od toga da kaže. Ni Beker nije pričao o tome u intervjuu za Si-En-En, ali je otvoreno govorio o padu Đokovićeve forme u drugom djelu sezone.

- Novak je šef tima, naše ruke su bile vezane. Posle osvajanja Rolan Garosa koncentrisao se na prioritete van terena, želio je da provodi više vremena sa porodicom, imao je i druge poslove. Tokom dvije i po godine je bio kao mašina koja je radila svom snagom. Ali, što se tenisa tiče, nismo znali šta da radimo - naglasio je njemački stručnjak.

Sve je išlo kao po loju na startu 2016.

- Prvih šest mjeseci su bili nevjerovatni. Osvojio je Rolan Garos, što mu je bio četvrti vezani grend slem trofej. Niko to nije uradio još od Roda Lejvera 1969. Prirodno, posle toga je malo izgubio motivaciju. Nismo znali šta bi mogao da bude sljedeći veliki cilj.

Beker ističe da je na Đokovića uticalo i to što su Federer i Nadal rano završili sezonu.

- Više nije imao protivnike. Njegovo vrijeme je bilo sa Nadalom i Federerom. Marej je uvijek bio onaj četvrti momak. Ali, onda je Endi počeo da prikazuje nešto što nikada nije, i prvo mjesto je dovedeno u pitanje.

Posle turbulentnog ljeta u kom je osvojio Rodžers kup, pa ispao u prvom kolu Olimpijskih igara, a onda stigao do finala Ju-Es opena, Novak je mjesec dana pauzirao. Zbog povrede je otkazao turnir u Pekingu, a na dva važna mastersa došao je u slaboj formi.

- Igrao je pomalo opušteno u Šangaju i Parizu. I odjednom se sve svelo na završni šou. Marej protiv Đokovića u direktnoj borbi za prvo mjesto. Za teniske fanove to je bio najveći i najvažniji meč godine.

Za šampionski tim u Novakovom boksu - možda i najteži poraz u godini.

- Ovo bi potencijalno mogla da bude prekretnica za njegovu narednu sezonu. Koliko god ga ovaj poraz bolio, vjerovatno će ga još više inspirisati i ponovo motivisati, donijeti novu energiju za sljedeću godinu. Na kraju, možda je to bila i dobra stvar - zaključio je Beker. 

NA ceremoniji dodjele pehara u Londonu, srpski teniser nije djelovao previše tužno, trudio se da ostane dostojanstven i u porazu. Emocije su navrle tek kasnije.

- Svi smo bili razočarani i frustrirani. Nismo mnogo spavali posle toga. Novak je imao mnogo više da izgubi od Endija. Ali, Marej je zaslužio da pobijedi.

Novosti

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.