Mobilni vam se brzo prazni? Evo ko je glavni krivac
Ilustracija

Istraživanje

Mobilni vam se brzo prazni? Evo ko je glavni krivac

Često morate da punite bateriju na mobilnom telefonu? Krivac za to je Facebook aplikacija, pokazalo je istraživanje Tech World Zonea.

Njihovu tvrdnju potvrđuje i nekoliko korisnika Reddita koji su početkom godine odlučili da deinstaliraju aplikaciju Facebook i shvatili da im baterija zaista duže traje. 

Facebook i ostale aplikacije u vlasništvu Marka Zuckerberga (poput WhatsAppa i Instagrama) loše djeluju na bateriju jer zapravo rade u pozadini sve vrijeme dok je vaš smartphone uključen.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.