Muamer Hukić slomljenom rukom  odbranio titulu
Muamer Hukić

U subotu

Muamer Hukić slomljenom rukom odbranio titulu

Muamer Hukić odbranio je u subotu uveče titulu prvaka svijeta u kruzer kategoriji, a veći dio meča boksovao je slomljenom desnom rukom.

Hukić je na poene savladao Ukrajinca Dmitrija Kučera u Hanoveru, ostvarivši 40. pobjedu u 44. borbi u profesionalnoj karijeri, prenosi B92.

"Trpio sam mnogo bola tokom borbe, da se to nije dogodilo bio bih još bolji. Ja moram uvijek da se borim, profesionalna deformacija", našalio se 32-godišnji momak iz Sjenice.

Hukić je prvi put odbranio titulu u IBO verziji osvojenu u februaru, nekoliko mjeseci nakon što je izgubio WBO pojas poslije šest godina i 13 uspješnih odbrana. 

"On je veliki šampion. Nisam znao da je bio povrijeđen, bilo je opasno tako se boriti 12 rundi. Pokazao je da je jedan od najboljih boksera u ovoj kategoriji", pohvalio je Hukića i rival Kučer. 

Bokser koji nastupa pod njemačkom zastavom i imenom Marko Huk, planira da se vrati na prijesto i objedini titule u četiri glavne verzije – WBA, WBC, WBO i IBF. 

Potencijalni rivali su mu Ukrajinac Aleksandar Usik (WBO), Britanac Toni Belev (WBC), te Rus Denis Lebedve, vlasnik WBA i IBF pojasa. 

"Mi smo sada u Ligi šampiona. Marko je ušao u krug svjetskih lidera. Pokazao je da može da se bori sa najboljima", rekao je Hukićev trener Varol Vekilolu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.