Đoković i Marej večeras za istoriju: Ko će završiti godinu kao broj jedan?
Foto: Tanjug/AP

Duel počinje u 19 h

Đoković i Marej večeras za istoriju: Ko će završiti godinu kao broj jedan?

Novak Đoković i Endi Marej večeras ulaze u istoriju, pošto će prvi put dvojica najboljih igrača planete u direktnom obračunu, u finalu Završnog Mastersa, odlučiti ko će završiti godinu kao svjetski broj jedan.

Poslije svega što je viđeno u prethodnih 11 mjeseci svakako je to i najpravednije, s obzirom na to da je Đoković obilježio prvu polovinu godine osvajanjem Australijan opena i Rolan Garosa, a Marej drugu titulama na Vimbldonu i Olimpijskim igrama u Riju, kao i sjajnom završnicom i preuzimanjem broja 1, prenosi Tanjug.

"Hajde da uzivamo u tom meču, Endi i ja na terenu, prvi put u istoriji direktna odluka o broju 1. Privilegovan sam i srećan što ćemo pisati istoriju. Svakako, to je najveći meč koji ćemo odigrati", izjavio je Đoković.

Srpski teniser je sinoć u polufinalu "zgromio" Japanca Kei Nišikorija 6:1, 6:1, dok je Marej prethodno uz mnogo muke, spasavajući i meč loptu nadigrao Kanađanina Miloša Raonića 5:7, 7:6 (7:5), 7:6 (11:9).

Večerašnji duel biće 35. međusobni između Đokovića i Mareja i trenutni skor je 24:10 za srpskog tenisera.

Finale u londonskoj O2 areni, gdje će se Đoković boriti za šestu titulu na Završnom turniru, petu uzastopnu, a Marej za prvu, počinje u 19 sati.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.