„Uspavana ljepotica“ u nedjelju u Dodestu

Sjutra u 12 sati

„Uspavana ljepotica“ u nedjelju u Dodestu

Predstava „Uspavana ljepotica“ (3+), sa Lutkarske scene Gradskog pozorišta, biće izvedena sjutra u 12 sati, u sali Dodest KIC „Budo Tomović“.

Režiju potpisuje Todor Valov.

„Uspavana ljepotica”, autora Šarla Peroa, jedna je od najljepših ikada napisanih priča za djecu. U pitanju je bajka koja sjedinjuje vjeru i ljubav i čarobnu moć izlječenja uz pomoć najtananijih emocija. To je priča koja sadrži sve ono što se smatra misijom pozorišta za djecu: poučnost, vaspitnost i zanimljivost u kvalitetnoj dramaturškoj formi. Ovaj tekst, veoma je zahtjevan ali i nudi visoke umjetničke domete, odnosno lijepu priliku da se čarolija iz bajki oživi pred publikom i to sa mogućnošću komunikacije sa djecom.

Igraju: Davor Dragojević, Dijana Dragojević, Ratka Mugoša, Katarina Krek, Vesna Vujošević-Labović i Sejfo Seferović.

Dramatizaciju su uradili Tanja Mihajilova i Todor Valov, dizajn lutaka, scenografiju i kostime potpisuje Stevka Kiuvlieva, a muziku Elena Metodieva. Songove je uradio Dejan Đonović (prepjev sa bugarskog).

 

 

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.