Predlozi za nagradu do 20. novembra
Pavle Goranović

“Miroslavljevo jevanđelje”

Predlozi za nagradu do 20. novembra

Predlozi za dodjelu nagrade “Miroslavljevo jevanđelje” za ovu godinu, mogu se podnositi do 20. decembra, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Nagrada “Miroslavljevo jevanđelje” dodjeljuje se autoru iz Crne Gore za književno, istoriografsko, etnografsko ili publicističko djelo objavljeno u Crnoj Gori u prethodne tri godine.

"Prijedlog za dodjelu nagrade “Miroslavljevo jevanđelje” može podnijeti pojedinac, grupa lica, nevladina organizacija, privredno društvo, ustanova, državni organ, organ lokalne samouprave i drugi subjekti. Prijedlog za dodjelu nagrade se podnosi u pisanoj formi i mora biti obrazložen", kaže se u saopštenju.

Precizira se da se uz predlog i obrazloženje, obavezno dostavlja i pet primjeraka kandidovanog djela, recenzije i stručne kritike.

Navodi se da se kompletna dokumentacija dostavlja Ministarstvu kulture, na adresu ulica Njegoševa, 81250 Cetinje, sa naznakom za nagradu Miroslavljevo jevanđelje.

Dodatne informacije mogu se dobiti u Ministarstvu, na telefon 041 232 894, ili i-mejl /e-mail/ [email protected].

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.