Riješite se bubuljica  uz pomoć namirnica koje će ih efikasno isušiti
Ilustracija

Jednostavno

Riješite se bubuljica uz pomoć namirnica koje će ih efikasno isušiti

Imate važan sastanak, a baš se sada morala pojaviti ta bubuljica na vašem licu?

Iako postoje razni proizvodi za liječenje dosadnih bubuljica, brzi i jednostavni spas možete pronaći i u vašoj kuhinji. Donosimo najefikasnije načine kako da se riješite bubuljica u kratkom periodu.

1. Med 
Med je izvor prirodnih antibiotika, a sve što morate učiniti jeste nanijeti malo meda na štapić za uši te direktno staviti na bubuljicu. Ostavite ga tako 30-45 minuta, a zatim isperite mlakom vodom.

2. Cimet
Pomiješajte med i cimet te smjesu nanesite na bubuljice, neposredno prije odlaska u krevet. Ostavite preko noći, a ujutro isperite kožu hladnom vodom.

3. Luk
Čak i ako vam luk ima neprijatan miris, izdržite. On je poznat po svom antivirusnom, antifungalnom i antiseptičkom djelovanju pa ga utrljajte na bubuljice i ostavite 5 minuta, a zatim isperite mlakom vodom. Ponovite postupak nekoliko puta na dan.

4. Soda bikarbona
Pomiješajte malo sode bikarbone s vodom ili limunovim sokom, a zatim smjesu nanesite na akne, ali nipošto više od 5 minuta, jer ona može izazvati isušivanje. Kasnije standardno operite lice te nanesite hidratantnu kremu. Za još brže rezultate, isprobajte ovaj postupak dva puta dnevno.

5. Krastavac
Kao što već znate, krastavac je bogat izvor kalijuma te vitamina A, C i E. Izblendajte jedan krastavac te nanesite masku na lice i ostavite je da stoji 15 minuta. Kožu zatim isperite toplom vodom.

6. Papaja
Papaja je jedna od onih namirnica, koja pomaže u smanjenju upala na koži, a pomaže i u uklanjanju mrtvih ćeliha kože te čišćenju začepljenih pora. Zgnječite je sirovu te iscijedite sok na bubuljice.

Index.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.