EU: Nove sankcije protiv zvaničnika sa Krima
Ilustracija

EU: Nove sankcije protiv zvaničnika sa Krima

Evropska unija je dodala nekoliko osoba, među kojima je nekolicina nedavno ušla u ruski parlament, na "crnu listu" sankcija zbog njihove podrške Moskvi u pripajanju Krima Ruskoj Federaciji 2014. godine, saopštili su danas evropski zvaničnici.

"Savjet je usvojio nove stavke u sklopu restriktivnih mjera uvedenih zbog akcija koje podrivaju teritorijalni integritet Ukrajine", izjavio je slovački ministar finansija Peter Kazimir odgovarajući na pitanje novinara da li su zvaničnicima na Krimu uvedene nove sankcije, prenosi Tanjug.

Kazimir je izjavio i da ne može otkriti dodatne informacije, pošto će svi detalji biti objavljeni sjutra.

Diplomatski izvori iz EU tvrde da je šest poslanika sa Krima, koji su nedavno izabrani u rusku Dumu, dodato na "crnu listu".

EU je već ranije uvela zabranu izdavanja viza i zamrzavanje imovine za 151 osobu i 37 entiteta zbog njihove ulogu u pripajanju Krima Rusiji.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.