Muči vas bronhitis i kašalj? Imamo prirodne recepte za vas
Ilustracija

Muči vas bronhitis i kašalj? Imamo prirodne recepte za vas

Jesen je period kada mnogi od nas dobiju neku virusnu ili bakterijsku infekciju. Često se susrećemo sa raznim upalama, bronhitisom i kašljem, a često oporavak traje dugo.

Virusne infekcije dovode do bronhitisa i tada može da se pojavi suvi ili produktivan kašalj, koji može da traje i 2 do 3 nedelje.

Mnogi će, kada se nađu u ovom stanju, otrčati da kupe antibiotike. To može samo da vam napravi štetu, jer se antibiotici nikada ne koriste kada je pitanju virusno oboljenje. Tada ćete samo povećati rezistentnost tih mikroorganizama.

Zato je bolje da se okrenete prirodnim ljekovima koji će pomoći vašem organizmu da se izbori sa bolešću,bez neželjenih dejstava.

1. Recept

Skuvajte 250 ml mlijeka, zatim ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kada se ohladi, dodajte kašiku maslaca i kašiku meda. Pomiješajte sve sastojke, a onda i umućeno žumance i četvrtinu kašike sode bikarbone.

Uzimajte ovaj lijek prije spavanja, barem 5 dana zbog postizanja boljih rezultata. Ovaj lijek je odličan za liječenje kašlja, bronhitisa, upale grla i traheitisa, a mogu da ga koriste i djeca.

2. Recept

2 kašike maslinovog ulja, 2 kašike vode, 1 kašiku meda i 2 kašike limunovog soka pomiješajte u šerpi i zagrijte. Pijte tokom dana, pola napitka ujutro, pola uveče.

Počnite sa primjenom na vrijeme, prije nego što se simptomi virusa pogoršaju, i više nikad nećete imati problema sa bronhitisom i kašljem.

megagiga.info

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.