Akcije Fejsbuka potonule,  Zakerberg za dan izgubio 3 milijarde dolara!
Mark Zakerberg

Akcije Fejsbuka potonule, Zakerberg za dan izgubio 3 milijarde dolara!

Osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg u samo jednom danu izgubio je tri milijarde dolara, a Blumberg prenosi da je ovo jedan od najvećih gubitaka ikada zabilježenih za pojedinačnog investitora u jednom danu.

Do gubitka je došlo pošto su akcije Fejsbuka potonule šest odsto nakon što je glavni finansijski direktor kompanije Dejvid Vehner upozorio investitore da kompanija očekuje usporavanje rasta prihoda od oglašavanja jer više nema toliko prostora na fidu za plasiranje oglasa.

Uprkos ovog strmoglavog pada, akcije Fejsbuka su ove godine porasle za oko 15 odsto i time uvećale njegovo bogatstvo za 6,4 milijarde dolara.

Zakerberg ima 418 miliona akcija FB, još uvijek je "dobar" za oko 50 milijardi dolara, prenosi B92.

Blumberg procenjuje da je ukupno neto bogatstvo Zakerberga negdje oko 52 milijarde dolara, što ga čini petim najbogatijim čovjekom na svijetu, odmah iza Vorena Bafeta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.